Katastrofalni ponedeljek ali popoln dan?

Ponedeljek. Zunaj sonce, brez vetriča, le petje ptičk in čudovit razgled na travnike polne cvetlic. Popoln trenutek, da se odpravimo na izlet ali vsaj na sprehod.

Ker živimo v resnično lepem okolju, smo se dogovorili, da se odpravimo na bližnje jezero v Zreče. Vsega skupaj 7 km poti, kar je ravno prav, da se naužijemo svežega zraka. Naša mala dama resnično uživa zunaj in v teh toplih dneh jo komaj “spravimo” nazaj v hišo. No, ima nekaj po mamici. Sama tudi komaj čakam, da pridejo topli dnevi in da sem lahko cele dneve zunaj. Resnično ni lepšega.

Ker je naša mala dama zelo radovedno bitje, je voziček hitro odpadel s seznama prevoznih sredstev. Ne mara vozička in včasih imamo kar problem, ko se začne sama plaziti iz njega. Zato smo tokrat za na pot vzeli kar nahrbtnik za nošenje otroka in tako je bila težava rešena. Sedi pokonci in še naravo lahko opazuje – zadetek v polno. Celo pot je bila tiho kot miška in le radovedno opazovala, kaj se dogaja okoli nje. In ko smo prišli do jezera, je to navdušenje še naraslo. “Glej, glej, glej …” račke, žabice, ribe … waaau nekaj novega. Takšno navdušenje in glasno smehljanje. Čudovit občutek, ko vidiš kako takšno malo bitje uživa v drobnih stvareh, kakršnih marsikateri odrasel človek niti opazil ne bi.

Seveda si je bilo treba vzeti čas tudi za malico. Naša mala dama je bila tako lačna, da še sreča, da smo vzeli s sabo smoothie in kekse. Sama sem resnično zadovoljna z izdelki HIPP, sploh pa z njihovo novo ponudbo sadnih žepkov, oziroma smoothijev. Sofia komaj čaka, da ga poje. Navadila se je že, da ji ga dam vsako jutro, ker je popoln obrok pa še brez dodanega sladkorja so, kar je le pika na i. Včasih si ga privoščim tudi sama, sploh če gremo z avtom kam na izlet, ker je zares praktičen za nošenje in skratka v vsakem pogledu super. Keksi, ki jih mala princeska obožuje pa so prav tako HIPP-ovi in odličnega okusa. Včasih jih pripravimo kar za večerjo skupaj z mlekom – okusen obrok.

Po malici je na sprehodu sledilo še tekanje sem in tja skupaj z očkom (tatkov blog), saj naši mali dami le še malce manjka, da bo shodila. Mislim, da že oba komaj čakava na ta trenutek. In ko je Sofia prišla z očkom nazaj, se je le še naslonila name in vedela sem, da se je dokončno utrudila.

Sofio v nahrbtnik in nazaj proti domu. Odločila sva se, da ji dude tokrat ne dava, saj jo počasi odvajava od nje. Ko smo bili že na sredini poti, je najino majceno bitje zaspalo. Brez dude! Srečna in ponosna mami! Mislim, da jo bomo morali še večkrat takole popihati na takšen izlet, z obilno malico in na takšen čudovit razgled na naravo.

Ponedeljek je bil čaroben in naša mala dama presrečna. Uživala je in uživala je tudi mami. Skratka, super!

(Visited 440 times, 1 visits today)

You may also like